"Vi får alt muligt forskelligt mad her på Hardsyssel. Der er dage, hvor vi får god, gammeldags dansk mad, og andre dage spiser vi fx vegetarisk mad."

Af Mette Boel, elev på Hardsyssel

Maden her på Hardsyssel er kanonlækker! Inden jeg startede på HE, var jeg rigtig kræsen, men nu spiser jeg alt muligt forskelligt mad - det er superdejligt! Det er ikke så rart at være kræsen. Det er meget rarere, at man kan spise, hvad der bliver serveret.

Vi får alt muligt forskelligt mad her på Hardsyssel. Der er dage, hvor vi får god, gammeldags dansk mad, og andre dage spiser vi fx vegetarisk mad. Og så bliver der selvfølgelig taget hensyn til, om du har allergi, eller du er vegetar eller andet. Man bliver sulten, når man går på efterskole, fordi vi hele tiden er i gang – så det er faktisk vigtigt, at vi får noget ordentligt, sund mad.             

Køkkentjans giver sammenhold

Cirka en uge ud af hele skoleåret er vi i køkkenet sammen med fire-fem andre elever - og selvfølgelig de utroligt søde køkkendamer, vi har her på HE. Det er megahyggeligt at være i køkkenet – vi lærer hinanden at kende, og vi får et godt sammenhold. Vi hjælper med at lave maden - vi bliver ikke bare sat til at vaske op og sætte på plads. Det kan jeg godt lide, for det gør det hele lidt sjovere.

Mad til mange

Det er også meget sjovt at lære at lave mad til en hel skole – det er jo lidt anderledes at lave mad til så mange end til fire. Det er nogle ret store portioner, vi laver, men vi laver det hele fra bunden. Vi elever er både med til at lave morgenmad, middagsmad og aftensmad. Vi har ikke mødepligt til meget andet end vores køkkentimer, så man kan sagtens overskue at være i køkkenet, fordi vi fx ikke også skal have almindelige klassetimer og lave lektier.