Har du mod på at udvikle dit spil og blive en del af ét hold, der kæmper for det samme? Så er det lige dig, vi søger til vores E-sportslinje!

På Hardsyssel sætter vi lighedstegn mellem E-sport og fællesskab. På E-sportslinjen lægger vi derfor stor vægt på at styrke dine samarbejdsevner og gøre dig til en god holdspiller, samtidig med at du udvikler din spilforståelse og spilfærdigheder. 

Vi spiller primært League of Legends og Counterstrike, men vil også snuse til Fortnite og andre mindre nichespil. Vores E-sportslinje er for alle – både nybegynderen og den øvede. Eneste krav er, at du har lyst til at udvikle dit spil i tæt samarbejde med hele TEAM E-sport. 

Vælger du E-SPORT som linje, kommer du til at arbejde med:

  • Fællesskab: Via samarbejdsøvelser og udfordringer i spillene udvikler vi fællesskabet og holdånden, så man oplever at være en del af noget større: ”1+1 = 3”. Fællesskabet er definerende for Hardsyssels E-sportslinje og enorm vigtig for, at spillet fungerer. 
  • Samarbejde og kommunikation: Vi kommer til at arbejde med, hvordan man taler sammen i pressede situationer, og hvordan samarbejdet bliver stærkere, jo tydeligere kommunikationen bliver. Vi har fokus på den gode kommunikation og teamsamarbejde – også selvom spillene bliver udfordrende. 
  • Træning og sundhed: E-sport handler om meget mere end bare at sidde bag en skærm. For at blive rigtig god er det vigtigt at være i god fysisk form og have sunde madvaner, så man kan være skarp hele spillet igennem. Vi skal træne hastighedsmusklerne, de hurtige reflekser og lære at bruge alle sanser. 
  • Analyse, evaluering og spilforståelse: For at blive en god E-sportsspiller er det vigtigt at have en god spilforståelse. Det opnår vi ved i fællesskab at analysere spillene bagefter, så vi alle bliver bevidste om teamets styrker og svagheder. Vi arbejder ud fra devisen, at du lærer af dine fejl, så det er vigtigt at begå dem.

Linjefagets opbygning

Linjefaget består af tre ugentligt timer samt otte hele linjedage i løbet af året. Linjegangene opbygges så de veksler mellem fysisk træning, mental træning og spiludviklende øvelser både væk fra og ved skærmen. Udover de skemalagte timer vil det også være muligt at spille nogle aftener, men vi lægger vægt på, at alle elever også deltager i fællesskabet med hele skolen. 

I løbet af året vil vi invitere en eller flere erfarne gamere ind som gæstelærere, for at give et anderledes take på undervisningen og spillene. Vi skal også deltage i LAN parties med miniturneringer samt nationale turneringer, og ikke mindst skal vi hoste en gamerweekend på skolen, hvor de andre elever kan prøve kræfter med E-sport. 

Udstyr

Skolen stiller alt udstyr til rådighed. Udstyret består af: Computer, skærm, mus, tastatur, headset, gamerstole og naturligvis hurtigt internet. Du er også meget velkomne til at medbringe din egen computer, som vil blive installeret i E-sportslokalet.