Husk, selv om du ikke vælger Film som linje, kan du stadig få drama og video som valgfag!

Filmlinjen

På FILMlinjen er du med i hele processen

Tæppet går i den store biografsal. Publikum er mere forventningsfulde end til selv en verdenspremiere på en storfilm fra Hollywood.

Du er også spændt. Du og dine kammerater har nemlig været med til at producere filmen lige fra manuskript til optagelse og klipning.

Selv udformningen af filmplakaten er jeres værk.

Ved at skabe film bliver verden større. Drømme kan blive til virkelighed på en måde, der sætter nye tanker i gang hos publikum, som sidder mange andre steder end lige i biografsalen. Hele verden kan se med på YouTube.

På Hardsyssel arbejder vi seriøst med film, men vi er ikke bare en film efterskole. Vi laver masser af film på skolen, men du oplever også alle andre gode sider af efterskolelivet. Vi arbejder også med fotografering af stillbilleder med spejlreflekskamera.

Besøg os og hør mere om filmlinjen.

Hvis du vælger FILMlinjen kommer du til at arbejde med:

  • Filmproduktion
  • Filmoptagelse
  • Filmredigering
  • Filmskuespil
  • Filmuge (hvert 2. år)
  • Fotografering med spejlreflekskamera

Vælger du FILM som linje, møder du det hele. Vælger du en anden linje, får du highlights af film-oplevelser i løbet af året og kan vælge film som valgfag.

Se mere

Book en rundvisning

Vi kan så godt lide at være forberedt! Derfor vil vi gerne vide hvem og hvor mange, der kommer og besøger os til vores Åbent Hus arrangementer. 

Tilmelding foregår via formularen her - efterfølgende sender vi en bekræftelse samt et eksakt tidspunkt for besøget inden for tidsintervallet.

 
 
 

Bertram begyndte sin karriere på Hardsyssel

Bertram Bailey og Malte Houe gik for få år siden på filmlinjen på Hardsyssel Efterskole. I dag har de deres eget produktionsselskab, hvor alle tre ansatte er under 18 år. Her fortæller Bertram, hvordan det var at gå på Hardsyssel.

Test dig selv

Er du klar til et år på Hardsyssel Efterskole? Find ud af det med det samme.

Test her

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Besøg os

Vi er altid klar til at vise dig og dine forældre rundt, når det passer jer.

Begynd her

Vil du vide endnu mere om film?

Sådan er filmlinjen på Hardsyssel

På filmlinjen kommer du til at udfordre dig selv på det kreative plan. Du bliver prøvet af både foran og bag et filmkamera.

Du finder ud af, hvilken af filmbranchens roller der passer dig bedst. Er det kamera og lydmand, manuskriptforfatter, skuespiller, instruktør eller noget helt sjette der er netop din passion?

Du er med i processen fra det første pitch til premieren i biografen. Du kommer til at tænke i kreative baner, når du er med til at skrive historier og manuskripter. Du får lov til at opleve spændingen, når vi viser det færdige resultat for resten af skolen – eller resten af verden.

Du lærer at bruge vores professionelle udstyr, både billede, lys og lyd. Efterbehandlingen forgår i Adobes programmer, hvor vi arbejder med alt fra special-effekter til sourround-lyd.

Filmlinjen byder altid på mange sjove oplevelser. Vi filmer både nært og fjernt, højt og lavt, indlands og udenlands, når vi tager på location i lokalområdet, filmer med drone, kran og dolly, eller tager på linjetur i det store udland. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Oplev spændingen når din film kommer på det store lærred til efterskolernes svar på Oscaruddelingen, og tilfredsstillelsen ved at se din film på det store lærred i Apollon Struer.

Mange af årets highlights kan du se ved at gå ind på skolens hjemmeside og klikke videre til vores kanal på Youtube.

Du er med hele vejen. Fra idé til filmplakat og præmiere.

Processen:

Filmarbejdet på efterskolen begynder altid med en idé. Du pitcher dine ideer for kammeraterne, og sammen udvikler I historierne. Mens nogle skriver manuskripter, og andre forbereder deres roller, bygger andre igen settene op og finder locations.

Når kostumerne er på, lyset er sat og lyden kører, råber instruktøren “ACTION”. Det giver fantasien frit løb, og alt bliver foreviget på film.

Når instruktøren er tilfreds og råber sit sidste “CUT - Tak skal I ha’", haster runneren ned til klipperummet, hvor post-produktionen hører til. Her bliver filmen klippet og tilføjet de forskellige lag af lyd og specialeffects.

Når grovklipningen er færdig, ser du og holdet filmen igennem og finder de scener, som lige skal laves lidt om.

I aftaler hvilke effekter I gerne vil have på, og om et ekstra skud fra kranen kan gøre filmen helt perfekt.

Når alt er, præcist som I vil have det, viser vi filmen på det store lærred. Din idé er gået fra en tanke til virkelighed.

Se mere

Test dig selv

Er du klar til et år på Hardsyssel Efterskole? Find ud af det med det samme.

Test her

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Besøg os

Vi er altid klar til at vise dig og dine forældre rundt, når det passer jer.

Begynd her