"Hardsyssel er efterskole, du ikke vil hjem fra - heller ikke i weekenderne. I weekenderne er der nemlig vandsjov, beachvolley, konfirmation og meget mere."

Af Thea Sixhøj Petersen, elev på Hardsyssel

Weekenderne på Hardsyssel er noget af det, jeg har holdt allermest af i løbet af hele året. Det lyder lidt voldsomt, men jeg har næsten aldrig lyst til at tage hjem. Ikke fordi jeg ikke savner min familie og mine venner derhjemme, men fordi jeg bare ikke har lyst til at forlade skolen og den gode stemning, der altid er her.

Jeg blev hurtigt klogere

I starten af skoleåret var jeg ikke klar over, at det ville komme til at betyde så meget for mig at gå på efterskole. Men som året er gået, er jeg altså bare blevet mere og mere glad for det. Hverdagen kører, som den nu engang gør med skoletimer, valgfag og rengøring. Det er bare gået hen og blevet en rutine. Da jeg startede, troede jeg, at jeg ville tage hjem engang i mellem bare for at slappe af - det kan nemlig godt være lidt trættende at være omgivet af mennesker hele tiden. Men jeg er virkelig glad for, at jeg hurtigt fandt ud af, hvor fedt det er at være her i weekenderne og ikke kun i hverdagen.

Vi må lidt mere, end vi plejer

Vi har både tid til at slappe af og frihed til at lave en masse sjove ting i weekenderne. Weekendvagterne er rigtig gode til at finde på sjove aktiviteter. Det kan være alt fra vandsjov, når det er godt vejr, til beachvolley og til at holde generalprøve på en konfirmation. Specielt konfirmationen var sjov, fordi vi alle fik forskellige familieroller, og selvfølgelig skulle der også være en konfirmand. Vi har meget frie tøjler i weekenden, så hvis vi vil et eller andet, skal vi som regel bare spørge vagten, og så får vi lov. Vi må lidt mere end til hverdag. Vi har nogle gange sovet i fælleshuset, ved hinanden i sysselstuerne eller udenfor, hvis vejret var godt. Det er her, vi kan mærke, at efterskole ikke kun er skolegang og almindelig hverdag, men at vi også har frihed til at lave nogle anderledes ting med hinanden, og det er virkelig fedt at opleve.

Specielt i slutningen

Selv synes jeg, at forlængede weekender og helligdage er rigtig nederen - specielt her til sidst på skoleåret. Det synes jeg udelukkende af den grund, at vi alle er tvunget til at forlade skolen. Det er mærkeligt, når man skal hjem. Selvom det bare er for en weekend, så skal man pakke mange ting ned. Jeg tør næsten ikke tænke på den dag, hvor vi skal helt hjem og ikke kommer tilbage efter nogle dage. Jeg ved i hvert fald, at nu når det begynder at gå mod slutningen, skal jeg ikke væk fra skolen i flere weekender end højest nødvendigt.