Forstander

Jonas Langborg Hejsel

Jonas kom til Hardsyssel i 2019 og har lige siden da knoklet for at skabe de bedste rammer for vores elever. Jonas har 10 års efterskoleerfaring i bagagen, en baggrund i KFUM og KFUK og en stor interesse i at skabe de bedste rammer og vilkår for vores elever. Forstanderjobbet levner ikke meget tid til undervisning, men han napper gerne en vikartime fra tid til anden og så er det ham, der flere gange i ugen siger godmorgen til eleverne og sender dem ud i dagen. I fritiden jonglerer han mellem rollerne som familiefar og ivrig fjerkræsavler. Ja og så har han med sit meget karakteristiske grin tilføjet et helt nyt lydtapet til Hardsyssel.

Afdelingsleder og Skolemor

Hanne Nees Lyng

Som afdelingsleder er Hanne med til at sætte kursen for Hardsyssel og holder styr på både elever, skemaer, aktiviteter og alt derimellem. Derudover er Hanne også vores rolige og empatiske skolemor, som eleverne altid kan gå til for at få et opmuntrende ord, en gåtur eller et kærligt spark bagi. Hanne er FDF’er i hjertet og har gennem mange år været aktiv i den lokale kreds i Harboøre. Derudover dyrker hun og gemalen både kartofler og georginer samt laver honning midt mellem hav og fjord, og man bliver tilbøjelig til at tro, at de har en ekstra time eller to i døgnet derude ved kysten.

Lærer

Asger Holmstrup

Asger underviser i dansk, science, forskellige valgfag, og så er han en del af læreteamet bag Filmlinjen. Udover at være en rigtig filmnørd, som gerne smider om sig med filmcitater og -referencer, så ligger der også en drengerøv gemt i Asger, som elsker at sætte naturfag på spil med eksperimenter, der gerne involverer både ild og brag, og så går han da heller aldrig af vejen for en god gang vandkamp eller lasergame til elevernes store fornøjelse.

Lærer

Helle Voigt Støve

Helle startede hos os i januar ´22, men det føles allerede som om, hun har været en del af flokken i flere år fremfor blot få måneder. Helle underviser i dansk, engelsk, dannelse, periodefag og ikke mindst valgfaget ’bogklub’, som hun har taget initiativ til. Helle har nemlig udover læreruddannelsen også en uddannelse som boghandler og deraf også en stor interesse for bøger. Fritiden bliver brugt til det yderste og Helle fordeler sin energi og sit smittende væsen mellem familien og hjembyen Hjerm, hvor hun opererer som multifrivillig i alskens udvalg, bestyrelser og forældreforeninger. Derudover finder hun også tid til at gå til kor – en passion hun har dyrket gennem mange år.

Lærer - AMR

Henriette Svenningsen

Henriette er tysklærer med stort T. Henriette elsker nemlig tysk og øser hendes begejstring ud over begge klassetrin. Derudover underviser hun også i dansk, på filmlinjen og i valgfagene brætspil og grafisk design – udover lærer er hun nemlig også uddannet grafisk designer. Den grafiske baggrund afspejler sig også i hendes kreative tilgang til undervisningen generelt, hvor hun er fabelagtig til at lave visualiseringer, som pryder væggene i klasserne og gør undervisningen håndgribelig for eleverne. Henriette er altid i godt humør og elsker et godt grin – derfor er hun også altid på jagt efter platte far-jokes. Henriette bor med sin mand og to piger øst for Viborg, men heldigvis kan hun godt lide at køre i bil og nyder den tid, hun har for sig selv frem og tilbage.

Lærer - Uddannelsesvejleder

Jakob Skjødt Sørensen

Jakob slår sine folder som lærer på Outdoorlinjen samt i matematik, kulturfag, science og håndværk & design, og derudover er han også uddannelsesvejleder. Han er uddannet friluftsvejleder og i fritiden boltrer han sig både som leder hos KFUM-spejderne samt i sit veludstyrede værksted i færd med endnu et nyt og avanceret gør-det-selv-projekt. Kend Jakob på højden, Fjällräven-uniformen og den evigt friske bemærkning.

Lærer - Uddannelsesvejleder

Karin Amby

Karin har været på Hardsyssel i 20 år og er fast inventar på sportslinjen og underviser derudover i engelsk på alle klassetrin. Karin kom til Hardsyssel som helt grøn lærer og har siden været med til at give knap 2000 elever et mindeværdigt efterskoleår. Hun er altid klar på en snak og et opmuntrende ord, når der er behov for det. I fritiden holder hun et altid vågent øje på boligmarkedet, når hun ikke lige har travlt med familien eller med at dyrke den ene eller anden form for sport.

Lærer - Lærerrådsformand

Karsten Korsgaard Melgaard

Karsten startede første gang som lærer på Hardsyssel i 2000 og efter en årrække i folke- og friskolen vendte han tilbage til efterskoleverdenen. Karsten underviser i science og på outdoorlinjen, hvor han elsker at introducere eleverne for friluftslivets glæder og lækker bålmad. Karsten er ligeledes vores bindeled til FDF og foregangsmand for at arrangere BØF, Bål og ballade samt konfirmandweekender. For Karsten er stilstand = tilbagegang, og han er da også et omvandrende ideapperat – hvis han ikke midt i at udtænke nye ideer, så kan man være sikker på, at han er i færd med at føre tidligere ideer ud i livet. I fritiden er Karsten aktiv i FDF’s Holstebro Kreds, og så lader han aldrig chancen for en dukkert passere forbi – sommer såvel som vinter.

Lærer

Kirsten Spanggaard Thomsen

Kirsten er en garvet lærer, som vi i august 2021 var heldige at få i stalden her på Hardsyssel. Efter en årrække i folkeskolen er hun nemlig vendt tilbage til efterskoleverdenen, hvor hun også startede sin lærerkarriere. Kirsten underviser i dansk, tysk, musik, håndværk & design og ikke mindst kreative valgfag. Som organist og korleder i den lokale kirke er Kirsten også ofte at finde bag klaveret til samlinger og arrangementer på skolen. Kirsten har altid været aktiv i Kfum/k og er i det hele taget indbegrebet af en dejlig dame, som favner både elever og kolleger med stor omsorg.

Lærer

Kristian Abildgaard Halgaard

Kristian underviser i engelsk, kulturfag og idræt, og så er han manden bag vores nye E-sportslinje. Netop E-sport har gennem mange år været Kristians store passion, men i dag er de fleste timer i gamerstolen erstattet af rollen som familiefar og ikke mindst et større husrenoveringsprojekt. Kristian er et udpræget B-menneske, roligheden selv og så siger han aldrig nej til eleverne, hvis de vover sig til at udfordre ham i et slag badminton – til dato er han stadig ubesejret.

Lærer

Lars Paakjær

Lars kommer fra et job som lærer i folkeskolen, hvor han igennem mange år har arbejdet i udskolingen og har derfor stor erfaring med aldersgruppen. På Hardsyssel underviser Lars i matematik, dannelse, håndbold og så er han en del af teamet bag sportslinjen. Lars har en fortid som elite håndboldspiller i HH90 (senere Team Tvis Holstebro), men i dag er det de lange løbeture, der holder formen ved lige. Udover en stor appetit for fysisk aktivitet har Lars også en stor rejselyst, som har bragt ham på flere vilde eventyr. På listen over personlige favoritter tæller en fire måneder lang tur fra nordspids til sydspids i Sydamerika, og så har han slidt adskillige vandrestøvler op i Himalayabjergene, som hører til blandt favoritdestinationerne. Kend ham på højden, hestehalen og humøret.

Lærer - Uddannelsesvejleder

Mads Johannes Kristensen

Mads har en bachelor i idræt og sundhed og en kandidat i Medievidenskab – en baggrund han på Hardsyssel bruger i fagene dansk, kulturfag, idræt, fodbold samt på sportslinjen, og derudover er han uddannelsesvejleder. Mads er har et alsidigt CV og har tidligere slået sine folder hos TV2 SPORT og DR P4 Midt & Vest. I fritiden kan man blandt andet finde ham på en fodboldbane, en håndboldbane eller på hjemmebanen med familien.

Lærer - TR

Martin Toftdal Mikkelsen

Martin har været på Hardsyssel siden han blev færdig på seminariet, og han underviser i matematik, skills, på Outdoorlinjen og i valgfagene adventurerace, friluftsliv-light og køkkenhave. Også privat brænder Martin for at dyrke alskens gode sager i køkkenhaven – et levn fra opvæksten på gården hjemme i Thy. Tilhørsforholdet til Thy fornægter sig ikke, og han kan skrue op og ned for dialekten hurtigere end eleverne kan klappe højskolesangbogen i. Hvad end det er på rigsdansk eller på Thysk, så kan Martin noget med ord, og han er en den fødte entertainer og taler, som ikke er bange for at tale om de store ting i livet, og som sætter en ære i at møde eleverne lige nøjagtig der, hvor de er.

Lærer

Mette Sonne Friis

Mette har læst historie og musikvidenskab på universitetet i Aarhus, hvor hun sideløbende har arbejdet 9 år på en friskole i det østjyske. Udover at udgøre en del af lærerteamet på musiklinjen, så underviser Mette også i matematik og dannelse og ikke mindst valgfagene sammenspil, guitar for begyndere og soloundervisning. Mette er meget initiativrig, helt nede på jorden og en aldeles vellidt lærer og kollega. Kend hende på det varme smil, strømpesokkerne og store kendskab til kongerækken.

Lærer

Randi Sloth Vestergaard

Randi har gang i sit 13 år på Hardsyssel, og hun synes stadig, det er lige hårdt at sige farvel hvert år. Hun underviser i Matematik, Science, på Sportslinjen og naturligvis i valgfagene Volleyball og Beachvolley. Randi har altid været aktiv i KFUM/K, og i dag er hun også en del af FDF-familien i den lokale kreds. Randi er utrolig imødekommende og omsorgsfuld over for både kolleger og elever, og man er altid sikret et smil og en snak, når man møder hende på gangene. I fritiden elsker hun at overnatte med hele familien i deres nybyggede shelter, løbe en rask tur eller nappe en dukkert, når chancen melder sig.

Lærer (barsel)

Signe Maj Sloth Petersen

Signe udgør halvdelen af læresiden på Musiklinjen og derudover underviser hun i dansk. Signe har siden barnsben slået sine folder i FDF og er stadig aktiv i March og Lejr-udvalget, og der er da heller ingen som hende, der kan fejre udgivelsen af den nye Højskolesangbog. Signe er med andre ord en rigtig musik-ildsjæl, og sådan en er uundværlig på en efterskole. Når hun holder fri, kan man finde hende foran klaveret derhjemme, på en rask gåtur eller allerhelst i Limfjordens kolde vand, som hun gæster både sommer og vinter.

Lærer

Steen Bak

Steen har tidligere været både i folkeskolen, på en friskole samt en anden efterskole, så han har masser af erfaring at bringe med ind i klasselokalet, hvor han underviser i engelsk og kulturfag. Derudover besidder han en vigtig post som IT-mand og administrator af vores intranet, Viggo. Steen er en rigtig eventyrer, som elsker at rejse og opleve verden og samtidig dyrke sin store interesse for historie. Tidligere var det hele familien på fem, der rejste, men efterhånden er ungerne blevet så store, at Steen og hustruen i stedet rejser ud i verden og besøger dem. I fritiden nørder han i ølbrygning, hvor han sammen med en flok kammerater, hvert år producerer en lille portion gode øl.

Vil du med på næste gruppefoto?

Se vores ledige stillinger

Hold øje med vores ledige stillinger – måske det er lige netop dig vi mangler på holdet.

Handicaphjælper og Gymnastiklærer

Gyrithe Bruhn Jeppesen

Altid energiske og smilende Gyrithe underviser i fællesgymnastik og valgfaget Rytme/Dans. Gyrithe er tæt på at være født gymnast – hun har hvert fald gået til gymnastik lige siden hun fulgtes med sin mor og far. Hun har både været springgymnastik og træner for forskellige gymnastikholder. Nu er hun bidt af rytmegymnastik, og går på hele to gymnastikhold: yngelingeholdet i Hammerum Herred og Deluxe i VGF89. Gyrithe er i øvrigt også frivillig i FDF, og har været leder for stort set alle aldersgrupper. Man må sige at hun passer perfekt ind på Hardsyssel Efterskole.

Handicaphjælper og Gymnastiklærer

Tobias Hvenegård Ovesen

Tobias har Hardsyssel-ånden helt under huden, da han selv har været elev på skolen tilbage i 15/16, og i 2022 vendte han tilbage – denne gang som handicaphjælper og gymnastiklærer. Han underviser desuden i valgfagene spring, guitar og e-sport. Tobias er ikke typen der sidder stille for længe ad gangen – i fritiden kan man nemlig både finde ham på gymnastikholdet VGF89 Deluxe, i øvelokalet med hans eget band eller i fuld gang med at restaurere biler og motorcykler.

Handicaphjælper og lærer

Lærke Staunstrup Kjær

Lærke med sin rolige og nærværende facon en uundværlig del af vores handicaphjælperteam, samtidig med hun også underviser i valgfaget stik, og er støttelærer i forskellige andre fag. Hun sidder ofte med strikketøjet i hånden, og gerne iført en hjemmestrikket trøje. Helt så roligt foregår tingene dog ikke altid – i fritiden er Lærke nemlig både travlt optaget af KFUM og KFUK, gymnastik og musikkens verden, hvor hun både synger, spiller bas og klaver.

Handicaphjælper og altmuligtmand

Klaus Reventlov Sørensen

Klaus blev ansat i 2022, og er lidt af en altmuligtmand. Han er handicaphjælper, vagt, vikar og hjælper til i gymnastiktimerne. Som gymnastikfreak og en del af Brande Golfklubs elitehold så ligger Klaus aldrig på den lade side. Vintersæsonen er travlt optaget med gymnastik, hvor han både er aktiv på Hammerum Rep og VGF Deluxe samt træner for Hyggespring Mix i Gjellerup og Hammerum Ynglingehold. I sommersæsonen er det golf, der fylder fritiden ud, og han presser 18 huller ind så snart, det er muligt. Kend ham på overskægget, baretten, og det skarpe ’hofte kraft lukket full half’ spring.

Gymnastiklærer og aftenvagt

Frederikke Bitsch Madsen

På trods af hendes unge alder er Frederikke allerede en gammel kending i Hardsyssel regi. Som barnebarn af en af vores tidligere forstandere har hun nemlig helt fra barnsben haft sin gang på Hardsyssel. Siden blev hun elev på skolen og efter gymnasiet blev det også til et par år som gymnastiktræner. Og det er netop sidstnævnte rolle hun er vendt tilbage til samtidigt med, at hun læser til lærer i Nørre Nissum. Frederikke kender derfor om nogen Hardsyssels DNA, og hun er en sand stjerne på holdet – kend hende på de raske skridt, det evige smil og den smittende energi.

Kontoransvarlig

Sanne Kierkegaard Pedersen

Sanne finder du på kontoret, hvor hun styrer bogføring, budgetter og elevtilmeldinger alt imens hun også tager telefonen og hjælper elever og kolleger, der stikker hovedet ind med spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Med andre ord er hun lidt af en blæksprutte, som holder hovedet koldt selv i travle perioder.

Sekretær

Jane Vindum

Jane kom til skolen i 2001 og er dermed en af de garvede i Hardsyssel-familien. Hun har siden da fungeret som sekretær samt varetaget mange forskellige funktioner i huset. Hun har dermed udviklet sig til indbegrebet af en blæksprutte – en uvurderlig go-to-woman. Der er nemlig ikke den ting, Jane ikke ved eller kan hjælpe med – til stor gavn for både elever og ansatte. Venner og familie prioriteres højt hos Jane, som også er aktiv i det lokale kirkemiljø. I fritiden er Jane aktiv med både yoga, træning og som instruktør på det lokale cirkeltræningshold i Asp.

Marketingmedarbejder og lærer

Anne Sofie Bak

Anne er Hardsyssels one man marketing army. Hun står bag alt fra sociale medier, hjemmeside, brochurer, og en masse mere, som kan hjælpe kommende elever og forældre med at træffe den rigtige beslutning omkring valget af efterskole. Når hun ikke sidder på kontoret bag en skærm, så findes hun ude i klasselokalerne, hvor hun er støttelærer i dansk og engelsk. I sin fritid er Anne en kæmpe bagenørd, og du kan altid genkende hende ved at stille et spørgsmål om surdejsbagning, hvor hun efterfølgende snakker i minimum en halv time.

Køkkenleder

Malene Lund Nielsen

Malene startede på Hardsyssel i efteråret 2021 og har siden dag ét indtaget køkkenet med stort smil, højt tempo og smittende latter. Her tryller hun med stor iver og køligt overblik lækkerier frem assisteret af hendes gode køkkendamer og de skiftende elever på køkkentjans. Malene er et rigtigt udemenneske, som elsker at arbejde i haven derhjemme eller tænde op i bålet sammen med familien. Derudover bruger hun fritiden på at udfolde sine kreative evner eller slapper af med en god bog.

Køkkenassistent

Helle Have

Helle er det nyeste medlem i køkkenteamet. Helle har arbejdet som køkkenassistent lige siden hun blev uddannet i 1992, og hun er derfor et godt match til de andre garvede køkkendamer. Helle er energisk, samvittighedsfuld og altid i godt humør og klar med en frisk bemærkning. Som mangeårig leder i FDF er hun vant til at have med børn og unge mennesker at gøre – en erfaring hun kan trække på i det daglige samarbejde med eleverne på køkkentjans. Udover FDF bruger Helle gerne fritiden på at gå ture og være kreativ med både kortfremstilling, scrapbøger og hækling.

Køkkenassistent

Kamala Krisanarajan

Kamala er en fra vores dygtige køkkendamer. Kamala har været på Hardsyssel siden 1992 og lige siden dag ét har hun tilføjet masser af krydderi til hverdagen og ikke mindst retterne. Med sin tamilske baggrund bidrager Kamala nemlig til en alsidig og varieret menu med masser af spændende retter med smag. Kamala er meget arbejdsom og ihærdig og egner sig ikke til at sidde stille. Det gælder også i fritiden, hvor hun eksempelvis hver weekend er frivillig underviser i tamilsk på den lokale sprogskole – en tjans hun har haft i 23 år.

Køkken- og rengøringsassistent

Pia Kirkeby

Pia er halvdelen af tiden en del af vores dygtige køkkenteam, hvor hun udover at laver lækker mad også lærer eleverne på køkkenholdet de vigtigste skills i et køkken. Den anden halvdel af tiden sørger hun for, at der er pænt og rent de steder på skolen, der ikke står på elevernes tjanseliste, og derudover sørger Pias grønne fingre for at passe og pleje alle vores planter. Pia deler altid gladeligt ud af sine smil og tilbyder gerne en hjælpende hånd, hvor det er efterspurgt. Pia bor på landet sammen med sin familie og nyder at bruge tid i haven og gå lange ture sammen med veninderne.

Pedel

Karl Henrik Christensen

Karl Henrik er uddannet landmand og de seneste 10 år har han arbejdet som jord- og betonarbejder. Han er med andre ord lidt af et mulitalent, og han passer dermed perfekt til pedeljobbet på Hardsyssel, hvor han primært passer vores udendørsarealer og sørger for, at her er pænt og indbydende. Derudover hjælper han også med en masse opgaver indenfor, og han er en sand problemknuser, som med stor grundighed og snilde kan finde en løsning på det meste. Karl Henrik er en rolig og lun kollega, som med sin vestjyske accent og gode humor altid spreder god stemning omkring sig. Fritiden fordeler han mellem familien, Kfum-spejderne og det kor, hvor han har været aktiv i mange år.

Pedel

Anders Hausgaard Ubbesen

Som Pedel er Anders en uundværligdel af Hardsyssel Efterskole, da han er en ægte handyman med hænderne skruet rigtigt på. Han er uddannet tømrer, og han står primært for at vedligeholde vores mange bygninger både indvendigt og udvendigt. Anders underviser også i valgfaget Håndværk. I fritiden fortsætter Anders med at være aktiv, hvor han blandt andet er frivillig i KFUM og KFUK, cykler og løbetræner.

Pedelmedhjælper

Michael Holmgaard

Michael er pedelmedhjælper og altid klar med en hjælpende hånd. Som tidligere automekaniker i lokalområdet nyder vi godt af Michaels gode evner til at fikse alt mellem himmel og jord. Michael har altid et smil på læben og går glad og arbejdsom til opgaverne. Udover at sørge for en række faste vedligeholds- og reparationsopgaver står Michael også for at passe og pleje vognparken på skolen. Michael har to slags tøj – arbejdstøj og sengetøj. Og det er klart arbejdstøjet, der bliver slidt mest, for han bliver i det efter fyraften og fortsætter arbejdet på egen matrikel.