Nicoline Sixhøj, 19 år, gymnasieelev

Jeg tager ansvar for mit liv

Jeg gik på Hardsyssel Efterskole i 10. klasse. Året på Hardsyssel forberedte mig bedre til det videregående uddannelsessystem og livet generelt – både fagligt og personligt.

Jeg er blevet mere moden – mere ansvarsbevidst. Jeg er klar over, at jeg selv har ansvaret for mit liv. Og jeg har fundet min retning i livet på Hardsyssel.

Jeg har også udviklet mine sociale egenskaber. I begyndelsen på Hardsyssel var det nogle gange lidt svært at være sammen med så mange mennesker hele tiden, men efter jeg har boet så tæt sammen med så mange andre mennesker i et helt år, har jeg meget lettere ved at håndtere mange, nye mennesker. Det betyder blandt andet, at det har været nemmere at begynde på gymnasiet.

Fagligt er jeg også blevet rustret godt til gymnasiet, fordi der er blevet stillet høje krav på Hardsyssel. Jeg har også lært at møde til tiden, og at lektier skal afleveres til tiden. Og så har jeg fået venner for livet på Hardsyssel. Jeg har uden tvivl haft et af de bedste år i mit liv.

Jakob Bjerre, lektor, musiker og music manager

Hardsyssel er noget særligt

Jeg skulle egentlig have været på en anden efterskole, men jeg valgte Hardsyssel.

Jeg kunne mærke helt ned i maven, at det her var et godt sted at være. Det var en dejlig følelse. Jeg husker i dag stadig, da forstanderen bød os velkommen den første dag. Han sagde ”Kære alle unge mennesker”. Ikke ”børn”. Ikke ”unge”. Her blev vi snakket til som mennesker, og ikke som børn. Vi blev ikke talt ned til. Det var ret vildt for mig. Jeg blev respekteret og mødt med næstekærlighed.

Lærerne underviste mig ud fra de kompetencer, jeg havde. Jeg var meget dygtig til musik, men ikke så god til det boglige. De pressede mig ikke, men de troede på mig, og så udviklede jeg mig stille og roligt. Da jeg til en eksamen fik 11, sagde læreren, at de på Hardsyssel var stolte af den udvikling, jeg havde gennemgået.

Jeg blev hverken før eller efter set så tydeligt som her på Hardsyssel. Her var så meget respekt, rummelighed og kærlighed. Det var meget særligt at gå på Hardsyssel. Den ordentlighed, jeg oplevede på Hardsyssel, har jeg taget videre med mig i livet – fx når jeg underviser og er censor til eksamen. Jeg er stolt af at have gået på Hardyssel Efterskole.

Pelle Emil Hebsgaard, skuespiller

Jeg har haft nogle af de bedste oplevelser i mit liv på Hardsyssel

Jeg valgte Hardsyssel af én simpel årsag: Min bror og søster har også gået her, og jeg kunne se på dem, hvor glade de var for Hardsyssel, så det ville jeg også opleve.

Jeg har haft nogle af de bedste oplevelser i mit liv på Hardsyssel Efterskole. Jeg blev fem år ældre på det ene år, jeg gik her – og det er fedt, når man er teenager.

Jeg lærte SÅ meget på Hardsyssel, fordi det  er en bred efterskole og ikke en specialiseret efterskole, hvor man kun koncentrerer sig om fx gymnastik, fodbold eller musik.

Jeg bruger meget af det i mit liv i dag. Det var på Hardsyssel, jeg fik smag for at underholde - jeg er skuespiller i dag. Jeg får ofte nogle roller, hvor jeg skal eksplodere af energi på scenen. Der bruger jeg springgymnastikken fra Hardsyssel. Meget af min musikalske baggrund fik jeg også her på Hardsyssel. Og jeg opdagede, hvordan jeg kan bruge naturen.

Men allervigtigst så lærte jeg, hvordan man opfører sig ordentligt. Jeg lærte at acceptere andre mennesker, uanset hvem de er. Jeg skifter job cirka 10 gange om året, og derfor møder jeg rigtigt mange nye mennesker hele tiden. Det kræver, at jeg kan snakke med alle mennesker og opføre mig ordentligt i alles selskab.  

Jeg opfordrer alle, jeg kender, til at tage på efterskole. Efterskole er magisk, fordi du får mulighed for at skabe dit eget jeg. Du bliver smidt ud på dybt vand - ud af mor og fars trygge favn - men der er altid nogen på efterskolen til at gribe dig og vejlede dig, og du mærker, du er en del af et stort fællesskab. Efterskole er mangfoldighed, kærlighed og medmennesker.

Test dig selv

Er du klar til et år på Hardsyssel Efterskole? Find ud af det med det samme.

Test her

Bestil brochure

Få Hardsyssels vigtigste informationer med posten - og glæd dig også til en lille gave.

Bestil brochure

Besøg os

Vi er altid klar til at vise dig og dine forældre rundt, når det passer jer.

Begynd her